Welcome! Anonymous

Problem po przejściu z TP do Netii.

Problem po przejściu z TP do Netii.

Postprzez Serafin » 20 września 2010, o 14:39

No to tak, miałem neta w TP 1 Mb/s, umowa mi się skończyła, więc normalnie z usługi zrezygnował, poszedłem do salonu, wszystko cacy, następnie do Netii, by mieć neta 20 Mb/s, miałem mieć usługę aktywowaną 13 września, jednak ich router przyszedł 17, no i próbowałem się połączyć a tu nic. W końcu zadzwoniłem po informatyka, a ten mi, że router zarówno ten z Netii, jak i mój stary (Pentagram) wykrywa nadal maksymalna przepustowość łącza 1 Mb/s, jednak nie może się połączyć (w statusie pisze not connected). Informatyk poinformowął mnie, iż najprawdopodobniej, wina leży po stronie TP, bo nie chce ona mnie tak łatwo puścić, ze swych macek i to może potrwać. Czy ktoś z was spotkał się już z takim przypadkiem? Dzwoniłem na ich infolinie, ale u nich wszystko w porządku niby, każą router resetnąć, ale to też nic nie daje.
[color=red][size=24]HELP ME PLOX :D[/size]
[/color]
Cała przyjemność po mojej stronie!
Obrazek
Złoty Liść w Kategorii Najlepszy Team Konoha Gakure no Sato.
Avatar użytkownika
Serafin
 
Posty: 91
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 22:06

Postprzez bmf » 20 września 2010, o 16:12

[quote:839ed8f210="Serafin"]najprawdopodobniej, wina leży po stronie TP, bo nie chce ona mnie tak łatwo puścić, ze swych macek [/quote]

No wiadomo.
Mój dom spłonął
I nic juĹź
nie zasłania księżyca
Avatar użytkownika
bmf
 
Posty: 68
Dołączył(a): 27 marca 2008, o 19:46
Lokalizacja: Paradise City

Postprzez Takeda » 20 września 2010, o 18:22

Ja bym powiedział, że kretyni z Netii nie sprawdzili wcześniej czy masz możliwość podpięcia u siebie przepustowości 20mb/s. U mnie np. ojciec zaznaczył, że chce to wiedzieć (bo chcieli mu wcisnąć 20), ale okazało się, że max co aktualnie można podpiąć pod nasza ulicę to 2mb/s i chwała bogu bo by nas zrobili na szaro. Może trafiłeś na podobny przypadek i próbują się teraz jakoś bronić?
Ostatnio edytowano 20 września 2010, o 18:23 przez Takeda, łącznie edytowano 2 razy
-Śmierć dziadka mnie zdołowała...
-Jak zginął?
-Podczas II wojny światowej...
-W bitwie?
-Nie, jeździł na nartach w Vermont
Obrazek
Avatar użytkownika
Takeda
 
Posty: 163
Dołączył(a): 14 grudnia 2009, o 17:34
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez Red Guard » 20 września 2010, o 20:53

[quote:e362a3817c="bmf"][quote:e362a3817c="Serafin"]najprawdopodobniej, wina leży po stronie TP, bo nie chce ona mnie tak łatwo puścić, ze swych macek [/quote]

No wiadomo.[/quote]

Niekoniecznie. Jeżeli sam podpinałeś router i go nie zarejestrowałeś w bazie Netii (co wysoce prawdopodobne bo mi to zrobił informatyk a ja sam za cholerę nie dałbym radę sam), to możesz po prostu korzystać dalej z neta TP przy routerze Netii.
Oscar w kategorii Najśmieszniejszy User Roku 08/09'
Poczuj na sobie piętno Jubi.
Avatar użytkownika
Red Guard
 
Posty: 111
Dołączył(a): 26 kwietnia 2008, o 11:40
Lokalizacja: wziąść więcej doujinów?

Postprzez Halabala » 20 września 2010, o 23:13

Przypadki opisane przez Takedę są nagminne. Może sie okazać, że Twoja linia nie jest w stanie uciągnąć takiej przepustowości o czym Cię nie poinformowano i co na szczęście jest przyczyną wypowiedzenia przez Ciebie umowy bez konsekwencji lub zmiany na prędkość obsługiwaną.
Co do dywersji TP, o tym też słyszałem, ale na żywo nie miałem nieprzyjemności. Poza tym gdy złożysz reklamację pisemną sprawa nabierze innego biegu niż po telefonach do działu obsługi.
Administrator techniczny

Problemy z działaniem forum, sprawy techniczne, pytania o nowe funkcje itp. wpisujemy tu.
W dni robocze (pn-pt) dostępny na gg dopiero po 18.
Avatar użytkownika
Halabala
 
Posty: 485
Dołączył(a): 25 marca 2008, o 18:09
Płeć: Mężczyzna

Postprzez Serafin » 21 września 2010, o 13:21

He? Rejestrowanie routera w bazie Netii? O tym nic w instrukcji nie było =-=. W każdym razie chyba tamten informatyk by to wiedział.
Cała przyjemność po mojej stronie!
Obrazek
Złoty Liść w Kategorii Najlepszy Team Konoha Gakure no Sato.
Avatar użytkownika
Serafin
 
Posty: 91
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 22:06

Postprzez Lisek » 21 września 2010, o 13:59

Jak ja przechodziłem z Orange na Neostradą to dostałem nowy router, cieszyłem się co nie miara, w końcu nowy, szybszy net. Ale to była klapa jakich mało, okazało się, że muszę skonfigurować router, zamieszania z tym było dużo, dzwoniłem do biura, pytałem. W końcu jakaś inteligentna babka spytała, czy mam go skonfigurowanego. Ja nie wiedziałem wówczas o co biega....
Lecz do rzeczy:
Wówczas skierowała mnie do informatyka, który ustawiał ze mną router, i wszystko zaczęło działać. Na początku nawet nie chciał się połączyć przez program neostrady...
Tudzież sądzę, że masz podobny problem, choć nie jestem w 100%, ba, nawet 50% pewien, że to ten sam problem. Jednak ostrzegam, gdy połączą Cię z Informatykiem nie zdziw się, że rozmowa jest na twój koszt, by potem nie było zaskoczenia, że płacisz o 25 zł więcej. ;/
Ostatnio edytowano 21 września 2010, o 14:05 przez Lisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
...ten kto śmieje się z samego siebie,będzie miał ubaw do końca życia...
Avatar użytkownika
Lisek
 
Posty: 219
Dołączył(a): 4 sierpnia 2009, o 17:52
Lokalizacja: Ziemia, Europa, Polska...
Płeć: Mężczyzna

Postprzez Serafin » 22 września 2010, o 09:54

Dzwoniłem 30 min zajęła rozmowa, wychodzi na to, że TP nie zsynchronizowało mi łącza bo w Netii wyświetla im się 20 Mb/s a mi 1 Mb/s, ale mimo to nie mogę się połączyć (dioda INET na Asmaxie, się nie świeci) zobaczymy jak to będzie mówili, że do końca tygodnia to załatwią.
Ostatnio edytowano 22 września 2010, o 09:55 przez Serafin, łącznie edytowano 1 raz
Cała przyjemność po mojej stronie!
Obrazek
Złoty Liść w Kategorii Najlepszy Team Konoha Gakure no Sato.
Avatar użytkownika
Serafin
 
Posty: 91
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 22:06

Postprzez Takeda » 22 września 2010, o 13:00

Ja dalej obstawiam nieobsługiwanie przepustowości. Jak będziesz wiedział daj znać, sam jestem ciekaw.
-Śmierć dziadka mnie zdołowała...
-Jak zginął?
-Podczas II wojny światowej...
-W bitwie?
-Nie, jeździł na nartach w Vermont
Obrazek
Avatar użytkownika
Takeda
 
Posty: 163
Dołączył(a): 14 grudnia 2009, o 17:34
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez Serafin » 24 września 2010, o 11:19

[color=red][size=24][b]MAM NETA![/b][/size][/color]
No i Netia miała racje, TP mnie nie podłączyło, niestety linia ma zaniżone parametry (kabelek jest chyba podcięty), ale TP mówi, że zrobi to lada dzień i będę miał 20 Mb/s, póki co jest 8 Mb/s :D. Mwahahahaha :D.
Cała przyjemność po mojej stronie!
Obrazek
Złoty Liść w Kategorii Najlepszy Team Konoha Gakure no Sato.
Avatar użytkownika
Serafin
 
Posty: 91
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 22:06

Re: Problem po przejściu z TP do Netii.

Postprzez Karol » 23 lutego 2012, o 12:34

hahaha wiem ze temat wygasl dawno temu, ale dopiero teraz go zauwazylem haha chcialbym poinformowac, ze to wcale nie tak wygladalo w wiekszosci przypadkow ;) Netia oszukiwala ludzi tekstem w stylu "Netia teraz wykupuje wszystkie stare lacza Tp dlatego przejdz do nas teraz za taniej i dostan wiecej blablabla". Firma telekomunikacyjna Tele2 ktora zostala rzeczywiscie wykupiona przez Netie miala za zadanie przekierowanie polaczenia z serwera Tp na Natie, co pozniej sie okazalo kolejnym powodem do zazalen konsumentow, jako ze Tp swoje lacza oddawala w dzierzawe a nie rzeczywiscie odsprzedawala ;] Dlatego niektorzy dalej mieli 2 rachunki, dlatego tez czasem in ternet nie dzialal nawet gdy twoje kable i sprzet byl tip top. Tak jakbys sie podlaczyl do dwoch sieci internetowych w tym samym czasie. Something's bound to get fucked, prawda ?

A wiem, bo sam przez 8 miesiecy chodzilem od mieszkania do mieszkania i wciskalem ludziom Netie hahaha niezly hajs, ale wiekszosc technicznych drobiazgow bylo sciemniane albo wymyslane przez nas na miejscu gdy klient zaskoczyl nas jakims niewygodnym pytaniem. Netia sama w sobie nie mogla klamac na temat niczego co bylo w umowie, z wiadomych powodow, wiec ich pakiety byly prawdziwe. poprostu zapominalismy powiedziec ze ich telefony dalej bede na laczach tp ;]

smacznego :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Karol
 
Posty: 24
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 23:44
Lokalizacja: Warszawa/Cambridge
Płeć: Mężczyzna


Powrót do Porady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Advertisement
Gry w przeglądarce